Bocuse d’Or

Bocuse d‘Or 1987 yılında dünyanın en büyük şefleri arasında gösterilen, gastronomi dünyasının efsanevi Fransız şefi Paul Bocuse tarafından hayata geçirildi. Dünya çapında ses getiren büyük spor organizasyonlarının kodlarını kullanarak kurgulanan Bocuse d‘Or, iki yılda bir Fransa‘nın Lyon kentinde düzenlenmektedir. Dünya genelinde 60‘tan fazla ülkede lokal düzeyde, ardından kıtasal düzeyde yarışan şefler arasından seçilen en iyi 24 ülkenin şefi, Bocuse d‘Or Dünya Şampiyonası finallerinde yarışmaktadır.

Şeflik sanatının çok ötesinde bir organizasyon olan Bocuse d‘Or dünya genelinde dev bir medya desteği almakta ve gastronomi sektörüne büyük katma değer yaratmaktadır. Bocuse d‘Or Türkiye seçmeleri, gastronomi dünyasının en büyük HORECA fuarı Sirha İstanbul bünyesinde gerçekleştirilmektedir.  

Fotoğraflar
Fuar Detayları