Omnivore Paris

2003 yılında gazeteci Luc Dubanchet’in Fransa’daki son mutfak trendlerini araştırmak üzere yola çıkmasıyla hayat bulan “mutfakta yaratıcılık festivali” Omnivore, dünyadaki ilk global yemek festivali olma özelliğini taşımaktadır. Her sene Paris, Moskova, İstanbul, Budapeşte, Meksika gibi önemli ve fark yaratan gastronomi şehirlerinde uluslararası ve yerel şefleri bir araya getirerek inovatif teknikleri ve mutfak sırlarını paylaşmalarını sağlarken yeni yetenekleri de keşfetmeye devam etmektedir. Yenilikçi şeflerle avangart ve alternatif bir yaklaşım sunan Omnivore’un en temel amacı yerel lezzetleri, lokal ürünleri kullanarak, ön plana çıkarmak ve yeni yetenekler, kültürler ve teknikler ile Omnivore mutfak sanatının şartlandırılmış tanımlarını yıkmak.

İlk günden beri dünyanın her tarafından şefleri “mutfakta yaratıcılık” konsepti etrafında bir araya getiren Omnivore’un İstanbul ayağı ise 2013 yılından beri Sirha İstanbul kapsamında Türk şefleri uluslararası şefler ve genç yeteneklerle buluşturuyor.

Fotoğraflar
Fuar Detayları