Coupe du Monde de la Pâtisserie

İlk olarak 1989 yılında Gabriel Paillasson tarafından  başlatılmış ve pastacılık alanında tüm dünyada en prestijli etkinlik olarak kabul edilen Coupe du Monde de la Pâtisserie (Dünya Pastacılık Kupası), şeflerin mükemmeliyetçiliklerini, cesaretlerini ve yaratıcılıklarını bir arada sunmalarını gerektiren bir yarışmadır. Fransa ‘nın Lyon kentinde iki yılda bir kez dünya finali gerçekleştirilen uluslararası etkinliğin kıtasal finalleri Avrupa, Asya, Afrika ve Latin Amerika ‘da yapılmaktadır..

Coupe du Monde la Pâtisserie Dünya Finaline giden yolda şefler önce ülkelerindeki elemelerden başarıyla çıkıp Avrupa elemelerine katılmaktadırlar. Avrupa elemelerinde de başarı gösteren şefler takım halinde, Lyon’daki dünya finaline katılmaya ve ülkelerini temsil etmeye hak kazanmaktadırlar. Pastacılık alanında en saygın şeflerden oluşan jüri tarafından değerlendirilen yarışmacılar, kendilerine verilen 10 saatlik süre içinde tüm hünerlerini sergilemektedirler.

Fotoğraflar
Fuar Detayları